Kloning

Håller just nu på att arbeta om genetik på naturkunskapen där det handlar lite om kloning som innebär att ta olika gener från någon annan eller ett djur för att få ett djur eller en människa likna och få egenskaper fårn dem gener man tar.

När man läser om kloning uppstår det ett stort deal-emma om det verkligen är rätt eller fel. Ska man kunna ta egenskaper från någon och klona den personen eller djuret?

Själv tycker jag det kan vara okej beroende vilken anledning det är till. Är det en anledning som unnar samhället och gör något gott så tycker jag det är okej, men det får aldrig bli något missbruk! Om man liksom skulle göra så med den som t.ex. är bäst på att springa fort så skulle alla springa fort sen. Sen tycker jag inte det skulle vara okej i onödiga syften ifall någon skulle dö och man vill ha tillbaka personen som dog. Liksom alla vi ska dö någon gång förr eller senare, det skulle bara bli missbruk av kloning om man skulle göra så. Dräför tycker jag det är okej under vissa "regler" eller vad man ska kalla det!

Vad tycker ni? Är det okej med kloning eller är ni helt emot det?



/Alex

Kommentarer
Postat av: axel

sv; tackk :D ahrrå det är okej de ;)

2010-04-14 @ 16:55:55
URL: http://axelhildenborg.blogg.se/
Postat av: bella.

Fråga gärna nått i min frågestund! :D

- svarar på det mästa :D

2010-04-15 @ 19:04:09
URL: http://wobuffet.blogg.se/
Postat av: Wille

Jag gjorde oxå ett sånt arbete där vi skulle debattera för eller emot! :) Jag var för och jag tycker det är okej när det gäller forskning för medicinskt bruk och så. :) Man kan ju till exempel skapa konstgjord hud, nya organ och bilda cellvävnader som man kan använda vid operation för att minska risker. Man kan även klona växter för att få mer mat. En annan bra sak är om man har svårt att få barn så kan man klona ägg och öka chanserna. :)

kram

Wille

2010-04-16 @ 22:31:51
URL: http://sweetaswille.blogg.se/
Postat av: Tommy

Allt bra ?

2010-04-22 @ 18:41:26
URL: http://tommytott.blogg.se/
Postat av: mellis

hej

mycket fin blogg

du har =)

2010-04-24 @ 01:11:55
URL: http://Mellisxdsolclogen,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0